30 juli: van Mexican Hat via Monument Valley Park naar Page
Daar zijn we weer, zitten nu lekker vanuit Page op de laptop alles bij te werken, afgelopen 2 dagen geen internet verbinding gehad.
We hadden gisteravond gepland om rond 6 uur op te staan, dus toen de wekker vanmorgen afging sprong Paul het bed uit om te douchen, ik ben nog tot half 7 blijven liggen. We hebben een ontbijtje bij dezelfde indianen als gisteren gedaan, ik had 2 melige pannekoeken en Paul iets wat op brood moest lijken met bacon en ei.
Nou okay dat dus maar met pijn en moeite weg gewerkt, was blij dat we uit dit gehucht konden afnokken. Op weg naar Monument Valley:
Info Monument Valley:
Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de
overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het
silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als
decor gediend bij tientallen films en vele commercials. Het grootste deel van het park ligt in
Arizona, de meest noordelijke punt hoort bij de staat Utah.
Miljoenen jaren geleden bevonden zich in dit gebied veel meer rotsen, die bestonden uit
diverse soorten gesteente. De zachtere lagen zijn door erosie weggesleten, waardoor zich
de zogenaamde mesa’s hebben gevormd. Dit zijn brede rotsen die aan de bovenkant plat
zijn. Het voortdurende erosieproces zorgt ervoor dat ook een mesa zeer langzaam wegslijt.
De hardere bovenlaag slijt minder snel dan de zachtere zijkanten, een mesa wordt daardoor
dus steeds smaller. Als de breedte van rots uiteindelijk kleiner is dan de hoogte, is het niet
langer een mesa, maar een butte. Ook de butte slijt langzaam weg, totdat er een spire
overblijft, een rotsnaald. Die uiteindelijk langzaam geheel zal verdwijnen.
Een half uurtje later zijn we aangekomen op de wereldberoemde lege weg met in de verte de meters hoge rotsen. Gelukkig waren we op tijd zodat Paul op 't gemak mooie foto's met het statief kon maken. Daarna op weg naar het Visitor Center van het park waar we het park in konden gaan. We zijn met de eigen auto via de superhobbelige route het park rondgereden heb hebben hier ca. 2 uur over gedaan. Echt supermooi allemaal. In het visitor center hebben we nog een aantal kleine souveniertjes gekocht. Dit park is compleet in beheer van de indianen, die hier goed geld verdienen aan het tourisme. Rond de klok van 1 uur zijn we weggereden richting Page. Onderweg zijn we nog bij een supermarkt geweest om wat fruit in te slaan, leuk om een aantal Indiaanse oude vrouwtjes te zien helemaal opgekalefaaterd met oorbellen, ringen, armbandjes en kettingen.
Rond de klok van half 3 zijn we in Page gearriveerd, we hebben in ons hotel Motel 8 ingesjekt. daarna op weg naar Horse Shoe Bend.
Info Horse Shoe Bend
De loop van een rivier wordt o.a. bepaald door de hardheid van de bodem waar het water doorheen stroomt. Het water zoekt de weg van de minste weerstand, en omdat dat vaak niet de kortste weg is ontstaan er bochten in de rivier. Een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in het zuiden van Amerika is Horseshoe Bend, in de Colorado River. Deze gigantische bocht heeft zich een paar mijl ten zuiden van Lake Powell en de Glen Canyon
Dam gevormd in miljoenen jaren oude lagen van Navajo Sandstone. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf Horseshoe Bend Overlook, gelegen op de rand van zo’n rotswand, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en ook op de verdere omgeving.
Wat was het een schitterend plaatje zeg, tjee de beklimming naar deze bestemming viel nog mee, maar de terugreis was afzien, door mul zand omhoog klimmen. Tju. Maar goed we hebben weer aan onze conditie gewerkt :-)
Daarna hebben we even een uurtje gezwommen in het zwembad van ons hotel, toen wat opgefrist en het centrum in om een hapje te eten. Was erg lekker was bij een italiaan. Voor het eerst hebben we ook een doggie bag meegenomen, Paul had nog pizza over en ik wat pasta, dus meenemen voor morgenavond, dan slapen we in het park bij de Grand Canyon. Ff lekker in de microwave en klaar :-) Ja ja we horen er al echt bij hier.
Na het eten wilden we nog even wat gaan drinken in het centrum, het is immers vrijdagavond maar dat viel vies tegen hier is helemaal niks te beleven. Dan maar naar de kamer ff reisverslagje bijwerken.
Tot morgen!!!!
Heyy Cindy en Paul,
ik volg jullie al van dag 1 en elke morgen ben ik weer benieuwd naar je leuke verhaal ! Ik kan me voorstellen dat je de ene plek nog mooier vind dan de ander want als ik die foto's zie die zijn geweldig.
Ik denk dat wij ons ook maar eens moeten gaan verdiepen in die locatie!,maarja de route heb je al klaar hoef alleen nog te boeken (hi,hi).
Nog heel veel plezier en ik kijk weer uit naar het volgende verhaal!!!
groetjes Hellen
Everything is amazing , and we looking forward for the next story and pictures. Nu de krant lezen, zal wel saai zijn na julle verhalen.
xxx
Nu we geen dak meer boven ons hoofd hebben,
is het iets moeilijker om jullie te volgen.
Maar jippie het is er toch van gekomen.
Jullie zien er goed uit, kan ook niet anders in zo'n
omgeving.
Groetjes, de daklozen
hee daklozen .... hoe schiet het werk op?
Naeen dag hard zwoegen (Dre heeft keihard gewerkt)
kijken we vanavond vanuit ons warme bedje naar de sterrenhemel. Het weer is momenteel niet slecht (22:00u en we zitten heerlijk buiten) Hopenlijk houden
we het voorlopig zo.
Als alles naar behoren verloopt liggen voor het volgende weekend de platen erop. Dus ja, het
schiet wel op nu we eenmmaal gestart zijn.
Mocht je in de buurt komen............alle hulp is welkom.