Cindy and Paul go USA

29 juli: van Torrey via Capitol Reef National Park naar Mexican Hat

He allo,

Vanmorgen weer pas rond half 8 opgestaan bah wat een luiwammessen (of hoe je het ook mag schrijven) zijn we toch. Paul is in Torrey verse broodjes gaan halen zodat we nog even lekker konden ontbijten op ons terrasje. Lang leven de aardbeien jam, kaas en hagelslag, waar waren we zonder dit heerlijke beleg?

Rond 10 uur met een beetje pijn in ons hart vanwege de locatie weggereden richting Capitol Reef National Park. We hadden ons niet zo veel voorgesteld van het park, maar WAAAUW echt super cool. Deze uitzichten vergeten we nooit meer (@Ron Uncle Sam, super bedankt voor deze geweldig tip).

In het park hebben we 2 korte trails gelopen, de rest van de trails waren 2 km of langer, daar hebben we natuurlijk geen zin in. Paul heeft de hele tijd om zich heen zitten te kijken of hij geen slang kon zien, haha, dat wat ik met de beer had heeft hij met de slang. Helaas (of gelukkig voor mij) geen snake gezien. Het weer was trouwens redelijk. Wel bewolkt maar in ieder geval geen regen. Rond het middaguur hebben we lekker geluncht op een picknickplaats die we tegenkwamen. Capitol Reef National Park heeft heel veel onverharde wegen die wij niet hebben gedaan, maar heeft ook een verharde Scenic Route van ongeveer 25 km. Deze route hebben we dan ook gereden, ook allemaal erg mooi (waarschijnlijk val ik in herhaling maar alles was gewoon erg mooi).

Op weg naar de uitgang waren er nog een aantal plaatsen waar Indianen vroeger tekeningen in rotsen hebben gemaakt. Leuk om te zien.

Info Capitol Reef:

Het langgerekte Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken. Het voornaamste geologische fenomeen in het zuiden is de Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. De immense wanden van deze plooi bestaan uit rotslagen die zijn gevormd tijdens verschillende geologische tijdperken. Die wanden zijn door krachten in de aardkorst helemaal schuin gedrukt, waardoor de verschillende rotslagen zichtbaar zijn geworden. Midden tussen de kale rotsen vind je ook nog een prachtig begroeid gebied rondom de Fremont River. Mormoonse kolonisten hebben hier vroeger een nederzetting gesticht, waar zij gewassen teelden en boomgaarden aanlegden. Het park kan het best bezichtigd worden als je de beschikking hebt over een auto met vierwielaandrijving; veel van de wegen zijn onverhard en verkeren soms in slechte conditie.

Rond 2 uur zijn we het park uitgereden op weg naar Mexican Hat als uitvalsbasis voor Monument Valley dat we morgen gaan bezoeken (dit plaatsje is vernoemd naar een rotsformatie die bij het dorpje staat). De weg naar Mexican Hat was (hoe kan het ook anders) wederom prachtig. Het landschap veranderde ieder uur weer. Wat ons ook opviel is dat we echt in ieder gehucht 1 of meerdere kerken zien. Dus als we zouden willen biechten over onze uitspattingen zou dat onderweg heel goed kunnen. Het vinden van de weg gaat ons toch goed af. Ik had thuis alle routes via Google Maps uitgeprint just in case mocht Mrs. Navvi uitvallen, maar alles gaat prima. Paul verbaast zich over het feit dat ik hier in States meer gevoel voor richting heb dan thuis, Tja hoe kan dit ook anders met 3 maanden voorbereiding haha. Onderweg hebben we echt flinke stortbuien gehad. Wie had dat nou gedacht? Zit je met je topje en korte broekje in de auto en regent het keihard. Onderweg zijn we op de valreep nog gestopt bij National Park Natural Bridges. Natural bridges zijn gevormd door stromend water. In dit park vind je 3 mooie natuurlijke bruggen. 1 van deze bruggen is de op 1 na grootste natuurlijke brug van de wereld. Hij is 70 meter hoog en heeft een spanwijdte van 90 meter. Echt gaaf om te zien. Inmiddels was de onweer ook los gebroken, de man bij het visitor center had geadviseerd om de auto niet te verlaten bij onweer dus mevrouw bleef netjes in de auto zitten toen we het volgende uitkijkpunt hadden bereikt. Paulie natuurlijk niet bang voor een bliksemschicht en is naar buiten gerend, snel naar de volgende bridge kijken en weer verder in de auto.

Aankomst in gehucht Mexican Hat rond 19.00 uur. Ow My God, dit is het ergste gehucht wat we ooit gezien hebben. Buchten is niet groot maar dit slaat alles. Het dorpje bevat 3 motels, 1 tankstation en 2 restaurants (de naam restaurant is het niet echt waardig). Monument Valley is geen Nationaal Park zoals we dat gewend zijn van alle andere dagen, maar dit park wordt beheerd door Indianen. Deze invloed is ook terug te vinden in Mexican Hat. Alle personen (behalve de toeristen die je hier tegenkomt) zijn Indianen. O ja, we komen echt OVERAL Nederlanders tegen, zelfs op de meest afgelegen plaatsen waar je denk helemaal geen toeristen tegen te komen kom je Nederlanders tegen echt apart. Goed om even bij Mexican Hat te blijven, rond 20.00 uur zijn we toch maar iets gaan eten, was niet echt lekker of zo maar ja buikje weer enigszins gevuld. Het valt ons ook op dat je overal een super groot glas water uit de kraan met ijsblokjes krijgt. Ieks als je van chloor houdt prima! Dus in het restaurant maar aan de jus d'orange. Rond 9 uur nog lekker bij het hotel op het terras gezeten, Paul weer aan Heineken bier uit koelbox en op tijd gaan slapen.