22 juli: van SF naar Yosemite National park
Heee,
We are still alive!!! We hebben weer van alles te melden aan jullie! Op 22 juli zijn we rond half 10 uit San Francisco vertrokken, we merken dat we 's morgens toch nog veel tijd nodig hebben, douchen, aankleden, ontbijten, koffers inpakken etc etc dan ben je zo 2 uur verder. Maar goed dus op weg van San Francisco naar ons 1e Nationale Park, Yosemite (zie tekst helemaal beneden voor een korte omschrijving van het park). Ik had via Internet een mooie (niet de snelste) route uitgekozen naar Yosemite National Park. Tjuu, was inderdaad een supermooie route maar alleen maar met haarspeldbochten, ik had maar geen reispilletjes genomen omdat ik erg slaperig wordt van deze pilletjes en ik wil onderweg toch graag wat zien. Rond half 4 zijn we aangekomen in Mariposa, een dorpje dat ongeveer op 1 uur rijden vanaf Yosemite ligt. Omdat we vannacht in de bush bush slapen en hier verder dus niks is hebben we in de local supermarkt nog wat boodschappen gedaan. Doritos en M&M's voor mij en Corona's voor Paul (en natuurlijk wat brood en salade).
Rond half 5 zijn we uiteindelijk aangekomen in Yosemite National Park en het bezoek van reuze sequioa bomen staat op de planning. De Grizzly Giant is de meest noemensaardige boom, deze is 2700 jaar oud en de oudste levende sequioa boom ter wereld, 64 meter hoog en heeft een doorsnede van 9 meter. We hebben ongeveer 2 uurtjes tussen deze grote bomen gelopen en zijn toen op weg gegaan naar ons huisje. My god, bij het inchecken dachten we echt wat is dit? Echt superaftans, de vrouw achter de receptie was wel superbehulpzaam en vriendelijk. Okay, toen ons huisje bekeken, toen we het gebouwtje inlopen werden we al misselijk van de piesgeur die er hing, neus maar dicht en kamer openmaken, we schrokken ons in eerste instantie kapot maar bij nadere inspectie viel het toch nog mee. Er zat alles in het huisje wat we nodig hadden, grote koelkast, keuken (met vaatwasser mam), en een opklapbed uit de muur hahaha.
Toen we de bagage uit de auto haalden dacht ik wat hoor ik toch sissen bij de voorband van de auto? En jawel hoor, een lekke band!!! Ze waren in het park overal aan 't werken en we hebben een flink stuk weg moeten rijden wat onverhard was. Shit en nu? We hadden geen telefoon en internet bereik. Oke hoofd cool en richting receptie, maar even naar Hertz gebeld, en overlegd. Uiteindelijk heeft Paul de reserveband erop gegooid en de kapotte band achterin. Morgen maar even langs de garage in het park om de band te laten plakken. Hebben wij weer. Zucht.
Natuurlijk heb ik Paul nog de kop gek gemaakt dat ECHT ALLES (ook een kan water) uit de auto gehaald moest worden ivm de beren. Volgens hem hoefde dit niet maar goed jullie kennen mij dus DE HELE AUTO is leeggehaald!
Rond 9 uur hebben we ons een broodje en een lekkere salade achterovergekiept en zijn we heeerlijk gaan slapen
Omschrijving Yosemite National Park:
Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite een van de drukst bezochte plaatsen in de Verenigde Staten. Als je Yosemite Valley ziet, begrijp je waarom. Deze door een gletsjer gevormde vallei ziet er adembenemend mooi uit, met aan de ene kant Half Dome (een 670 meter hoge rots - de steilste in de VS) en aan de andere kant El Capitan, een 900 meter hoog blok graniet. Via grote watervallen (waaronder twee van de hoogste ter wereld), valt smeltwater tot op de bodem van de vallei, waar het wordt afgevoerd door de Merced River door een gebied met weiden en bossen. In het park tref je honderden soorten vogels en zoogdieren aan, en prachtige alpenbloemen. Er zijn diverse concentraties met sequoia-bomen. Andere hoogtepunten zijn Glacier Point, een uitkijkpunt op bijna 1000 meter hoogte, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de vallei, en Tioga Road, de hoogst gelegen weg in de VS.
Klinkt erg mooi, Je bent wat mij betreft de nieuwe Floortje Dessing.
Grusse Joyce
Hoi Mutsje,
Probeer de wandeltocht naar boven te maken, zwaar maar zeer de moeite waard. Het uitzicht is geweldig.
Have fun !
Groetjes ingrid
He cin, gaaf reisverslag is dit aan het worden.
Ik hoop dat ik volgende week in Slovenie ook ergens internet heb zodat ik het kan blijven volgen!
Geniet ervan, wij rommelen nog wel even door op kantoor..... ennu is goed te lezen dat je nog wat hebt gehad aan de ervaring in RP: "breath in ......" en natuurlijk "Speed!" Oftewel goede voortzetting van de reis!